Monday, 28 March 2016

Baju Didi & Friends

Baju DIDI & FRIENDS AVAILABLE-IN STOCK.

ADA YANG BERMINAT BOLEH WHATAPP 011-24019196





SIZE TERHAD..BOLEH PM UNTUK TANYA SIZE.

HORAA HOREY..:)



Wednesday, 29 April 2015

Segmen Blogwalking + Hadiah Bertuah


Assalamualaikum..

Tak tahu nak tulis ape.Pertama kali masuk pertandingan blogger ni. Seronoknya kalau dapat shawl magic instant ni. Baru nak mula jinak-jinak dengan shawl instant.

Jom ramai-ramai join. Mana tahu ada rezeki,sambil-sambil tu boleh tambah kenalan..:)

Jangan terlepas tau sebelum 15 Mei 2015.

Tuesday, 28 April 2015

Carpet Bulu Cream Untuk Dijual

Dalam entry yang lepas saya ada 'let go'satu carpet bulu (warna putih). Sudah ada pun yang berminat dan sudah pun dijual. Terima kasih dan minta maaf pada yang bertanya tentang carpet bulu tersebut.

Tapi jangan risau. Oleh sebab ramai yang tanya,saya buka tempahan bermula  bulan ini  bagi yang berminat untuk memiliki carpet bulu ini. Mungkin ada yang minat untuk beli dan buat sewa selepas pakai untuk majlis nikah atau beli untuk kegunaan sendiri. Memang sesuai untuk alas pelamin atau kegunaan alas di ruang-ruang dalam rumah anda.

Untuk sewa pun boleh..rm40. Apa-apa boleh wasup saya 011 24019196 untuk berbincang. Insyaallah saya cuba bantu sebaik mungkin. Saya dulu pun masa mula-mula nak dapatkan kain bulu ni susah. Cari semua kedai tak ada. Tanya kawan-kawan pun semua sudah habis.. Alhamdulillah ada rezeki dekat satu kedai ni,pergi la beli naik lrt usung bawak balik rumah. Boleh tahan juga nak bawak kain bulu masa tu.Pengalaman nak buat preparation kawin.:)

Untuk jual..harga rm145 termasuk pos.
Ukuran kain 120cmx160cm

Yang ini warna cream.

Saturday, 21 March 2015

Tudung Aidijuma Purple Gold Dust

Alhamdulillah,rezeki dapat juga beli tudung Aidijuma ni. Walaupun yang ini keluaran bulan Januari yang lepas tapi masih lagi menjadi kesukaan sebab setiap susah sekarang nak dapatkan tudung yang 'design' baru-baru. Semuanya cepat saja habis oleh kerana peminat-peminat AJ yang terlalu ramai sekarang. 

Susah sekarang nak dapatkan tudung keluaran Aidijuma. Lagi-lagi kalau yang baru 'release' memang tengah panas macam pisang goreng dan semestinya disukai ramai. Cuba tengok dalam page facebook AJ ada berapa ramai 'like'?Jangan tak tahu sudah lebih 900 ribu peminat dia.

Patutlah hati tergerak nak buka tengok website AJ.Dapat tanggap satu tudung AJ pURLE gOLD dUST. 

Wednesday, 18 March 2015

Menambah Ilmu Kewangan #Simpanan Hijau

Teks: Siti Rahimah 

Sejak akhir-akhir ini rajin pula aku membaca blog-blog yang membincangkan tentang pengurusan kewangan ini. Dari situ timbul minat nak mula menyimpan duit hijau. Sebelum ini aku hanya simpan syiling-syiling dan duit biru.

Atas kesedaran itu, aku pun berazam untuk mula menabung duit hijau bermula dari hari ini 18 march 2015. Sikit-sikit lama-lama jadi bukit..Memang perumpamaan ini yang paling sesuai untuk menaikkan semangat bagi diri sendiri.Ewah,pandainya motovasi diri sendiri.hehehe.

Aku harap misi ini akan tercapai. Kita tunggu hujung tahun 2015 nanti berapa yang terkumpul. :). 


Tuesday, 17 March 2015

Tip Jimat Wang Sebelum Membeli Barangan Runcit

Teks: Siti Rahimah 

Keperluan barangan runcit semakin hari menjadi mahal. Samaada kita hidup secara berseorangan atau berkeluarga,kita masih perlu memberi makan. Sekiranya perancangan tiada semasa membeli barangan keperluan dapur mungkin akan menyebabkan anda membelanjakan wang anda dengan secara membazir. Lagi-lagi jika makanan yang dibeli menjadi rosak atau tarikh luput sebelum menggunakannya. 

Saya kongsikan disini beberapa tip yang mungkin membantu saya dan anda untuk berjimat semasa membeli barangan keperluan dapur. Tip ini memang berguna walaupun anda tinggal berseorangan atau secara berkeluarga. 

#Buat 'checklist' dirumah sebelum pergi pasaraya.

#Makan sebelum pergi membeli belah

#Simpan 'shopping list' dalam telefon pintar anda.

#Membeli belah ditempat yang digemari

#Membeli barangan secara pukal

#Saling bekerjasama dengan pasangan ketika membeli

#Menyimpan makanan yang dibeli secara betul

#Menggunakan Aplikasi telefon pintar untuk menyediakan menu/resepi

Saturday, 28 February 2015

Foot Spa Di Rumah

Ramai orang ingin pergi ke SPA untuk buat rawatan kecantikan dan juga kesihatan. Namun,tidak semua orang mampu dan mempunyai masa untuk melakukan semuanya.

Ada satu cara untuk menyelesaikan masalah anda yang mengalami masalah letih badan akibat kerja seharian,dan bagi yang ingin membuang TOKSIN dalam badan mari mencuba DETOX FOOTPATCH/KOYOK KAKI untuk menyelesaikan masalah anda.


Kelebihan Detox Footpatch ini ialah:

1. Membantu menyerap dan menyinkirkan racun toksin dalam tubuh
2. Melegakan kesakitan dan lenguh otot dan sendi.
3. Melegakan kesakitan GOUT.
4. Perbaiki peredaran darah.
5. Untuk melegakan sakit tumit dan tapak kaki - sesuai utk sesiapa yg selalu berdiri, berjalan lama, terutama untuk yang pakai kasut tumit tinggi...
6. Untuk membantu dalam mempercepatkan proses penurunan berat badan..
7. Untuk membantu merawat masalah jerawat
8. Untuk membantu merawat mereka yg masalah sinus / resdung
9. Untuk membantu melegakan sakit pinggang
10. Untuk penyakit-penyakit lain melalui titik refleksologi di tapak kaki
11. Membantu tidur yang lena.
12. Tingkatkan kecergasan.
13. Memperbaiki sistem penghadaman.

  • Detox Footpatch ini sesuai untuk lelaki dan perempuan, warga emas yang selalu sakit kaki,sakit lutut. 
  • boleh beli untuk ibu bapa atau mertua anda. Alhamdulillah,ayah saya pun sudah cuba memang rasa perubahan pada dia. Ayah saya ada gout dan alhamdulillah sejak dia pakai detox footpatch ini dari 2 bulan lepas,tak ada dia merungut sakit kaki atau bengkak kaki.
  • Untuk perokok juga sesuai kerana toksin lagi banyak dalam badan.
Saya jual murah-murah saja,agar ramai yang mampu beli dan semua orang boleh sihat.


Detox White :
Harga pasaran:RM20(1 pack)
Saya jual : RM12(1pack),kalau ambil 5pack(rm50)
1pack = 10pcs

Tel/Whatsapp:011 24019196


Ini contoh white detox(original)
Perkongsian oleh: Iemah Ismail